Nut en noodzaak van Relleno vulmateriaal

Vulmateriaal, ook wel opvulmateriaal genoemd, heeft zowel een nuttige als decoratieve functie. Om jouw producten tijdens het transport te beschermen, zorgt vulmateriaal ervoor dat alle producten in de verzendpakking zo goed mogelijk op zijn plek blijft. Ook is het voor de ontvanger een beleving om tussen het vulmateriaal zijn of haar producten uit te pakken.

Waarmee een doos opvullen?

Er zijn verschillende soorten vulmateriaal, zowel houtwol, papierwol en grof of fijn materiaal. Het voordeel van fijn materiaal, zoals het vulling materiaal van Relleno,  is dat je je gemakkelijk de kleine ruimtes in een kadoverpakking of verzenddoos kunt opvullen. Voor een veilige manier van verpakken kun je het beste kiezen voor luchtkussenfolie (ook wel noppenfolie, bubbeltjesplastic of bubbelfolie genoemd).

Kleuren vulmateriaal
Je kunt je je kadoverpakking of verzenddoos extra feestelijk maken door de kleuren van vulmateriaal waar je uit kunt kiezen. Dit kan een kleur zijn die bij jouw bedrijf of de uitstraling van het product past, bijvoorbeeld Pink voor wellness of beauty producten. Of wat dacht je van een combinatie aan kleuren, zoals goud en donkergroen? De gouden touch maakt het extra feestelijk, ideaal voor kerstpakketdozen.

Hoeveel vulmateriaal heb ik nodig?
Een veel gestelde vraag, en voor ons net zo lastig om in te schatten dan voor jou!
Om te bepalen hoeveel vulmateriaal je nodig hebt, hangt natuurlijk af van de inhoud aan producten en de grootte van de verzenddoos of kadoverpakking. Voor een (kerstpakket) doos van 29x39x10cm gebruik je tussen de 100 en 300 gram om deze een beetje leuk op te vullen.
Je kunt beter teveel dan te weinig vulmateriaal in huis halen is ons advies. Heb je ongeopende dozen over dan mogen deze altijd retour gestuurd worden na afloop. Wel zo flexibel en voor ons geen probleem! 

Duurzaam vulmateriaal
Voor een grote hoeveelheid kadoverpakkingen of verzenddozen heb je al gauw kilo’s vulmateriaal nodig. Als je vulmateriaal wilt kopen, kun je kiezen voor een duurzame oplossing. Vullingsmateriaal van Ecorino, verkrijgbaar in dubbelzijdig metallic goud,  bijvoorbeeld is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Wat ook helpt, is om van te voren te bepalen welke doosafmeting je nodig hebt. Hoe minder lege ruimte, des te minder vulmateriaal je nodig hebt.

Heb je vragen over vulmateriaal voor jouw kadoverpakking of verzenddoos? Daar weten wij wel raad mee, dus neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee: 0180-650 000 of sales@krabbendam.nl.

close

Favorieten